NK 2017

Op zaterdag 20 mei 2017 werd het jaarlijkse NK Typen georganiseerd op Basisschool Het Galjoen in Wierden. Kinderen tot 14 jaar konden zich individueel of via hun opleider of school aanmelden om kans te maken op een prijs in één van de twee onderdelen: de Nederlandse tekst en de Engelse tekst.

Interinfo, de VSLM en Uitgeverij Instruct werkten voor deze editie voor het eerst samen om er een onvergetelijke dag van te maken.

26 Kinderen uit heel Nederland waren rond 9:30 uur aanwezig in Wierden in gezelschap van hun ouders of opleider om zich voor te bereiden op de wedstrijd die om 10:00 uur zou starten. De kinderen konden een half uur intypen. De ouders en opleiders werden in de tussentijd voorzien van koffie en thee en mochten hun kinderen nog even aanmoedigen tijdens de voorbereiding.

De kinderen startten simultaan met een Nederlandse tekst van 10 minuten. Na deze tekst kregen ze vijf minuten pauze en kwam de tweede Nederlandse tekst van 10 minuten. Het beste resultaat van de twee getypte teksten telde.

Na de twee Nederlandse teksten werden de scores van de kinderen door de organisatie gecheckt. Het tweede onderdeel was de ‘Engelse tekst’. De deelnemers één kans van 10 minuten om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Na de Engelse tekst was er nog één onderdeel: het estafette-typen. Dit onderdeel is nieuw op het NK en daarom konden de leerlingen hier officieel nog geen prijs mee winnen. De organisatie wilde vooral kijken of dit onderdeel leuk genoeg was om de komende editie aan het wedstrijdprogramma toe te voegen. En leuk was het! De kinderen moesten in groepjes van drie elk 2,5 minuut typen en vervolgens het toetsenbord overdragen aan een teamgenoot. De andere twee kinderen konden meekijken om eventuele fouten op te sporen.

Het was een zeer geslaagde dag waarbij wij alle kinderen en ouders graag nogmaals willen bedanken voor hun aanwezigheid en inzet!

Hieronder de uitslag:

Nederlandse tekst:

Engelse Tekst:

Opleiders:

Fotoverslag: