NK 2018

Op zaterdag 26 mei 2018 werd het jaarlijkse NK Typen georganiseerd. Ditmaal in het Polman Stadion van eredivisieclub Heracles in Almelo. Kinderen konden zich individueel of via hun opleider of school aanmelden om kans te maken op een prijs in één van de drie onderdelen: de Nederlandse tekst, de Engelse tekst en de Estafette.

Interinfo, de VSLM en Uitgeverij Instruct werkten voor deze editie voor de tweede keer samen om er een onvergetelijke dag van te maken.

45 Kinderen uit heel Nederland waren rond 9:30 uur aanwezig in Almelo in gezelschap van hun ouders of opleider om zich voor te bereiden op de wedstrijd die om 10:00 uur zou starten. De kinderen konden een half uur intypen. De ouders en opleiders werden in de tussentijd voorzien van koffie en thee in de Businessclub van Heracles en mochten hun kinderen nog even aanmoedigen tijdens de voorbereiding.

De kinderen startten simultaan met een Nederlandse tekst van 10 minuten. Na deze tekst kregen ze vijf minuten pauze en kwam de tweede Nederlandse tekst van 10 minuten. Het beste resultaat van de twee getypte teksten telde.

Na de twee Nederlandse teksten werden de scores van de kinderen door de organisatie gecheckt. Het tweede onderdeel was de ‘Engelse tekst’. De deelnemers kregen één kans van 10 minuten om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Na de Engelse tekst was er nog één onderdeel: het estafette-typen. Dit onderdeel is sinds vorig jaar nieuw op het NK en dit jaar konden de kinderen hier voor het eerst een echte prijs mee winnen. En leuk was het! De kinderen moesten in groepjes van drie, negen minuten lang elk 1,5 minuten typen en vervolgens het toetsenbord overdragen aan een teamgenoot. De andere twee kinderen konden meekijken om eventuele fouten op te sporen.

Voor een kleine sfeerimpressie, bekijk het filmpje bij het artikel dat de Tubantia heeft geschreven over het NK!

Na de estafette was het tijd voor de lunch. Alle kinderen kregen een broodje kroket en iets te drinken. Na de lunch kreeg iedereen de mogelijkheid om de calorieën van het broodje er af te lopen bij de rondleiding door het stadion en het voetballen op de (kunst)grasmat van het stadion. Op het veld hebben we vervolgens ook nog enkele mooie groepsfoto’s gemaakt.

Na de groepsfoto was het tijd voor de prijsuitreiking. Hieronder de uitslagen (eventuele fouten zijn al in mindering gebracht):

Nederlandse tekst (tien minuten) tot 13 jaar:

 1. Naomi Snijder 3220 aanslagen
 2. Andy Oghana 3060 aanslagen
 3. Ties Ensink 3030 aanslagen

Nederlandse tekst (tien minuten) 13 tot 18 jaar:

 1. Nora Derksen 3730 aanslagen
 2. Anne Schutten 3520 aanslagen
 3. Shania Mulder 3199 aanslagen

Nederlandse tekst 18 +

 1. Wendy Lempers 5888 aanslagen.
 2. Wilfred Jansz 2921 aanslagen.
 3. Liane Oude Nijhuis 2455 aanslagen.

Engelse tekst (tien minuten) tot 13 jaar:

 1. Naomi Snijder 2560 aanslagen
 2. Daniëlle de Graaf 2550 aanslagen
 3. Ties Ensink 2270 aanslagen

Engelse tekst (10 minuten) 13 tot 18 jaar:

 1. Nora Derksen 3220 aanslagen
 2. Anne Schutten 2500 aanslagen
 3. Shania Mulder 2102 aanslagen

Engelse tekst 18+

 1. Geert Bonte 4033 aanslagen
 2. Wendy Lempers 3834 aanslagen
 3. Katrien Vandenbulcke 2827 aanslagen

Estafette tekst:

 1. Ties Ensink, Chiel Wildemors en Brent ten Dam (leerlingen van Typeschool Els Bredewoud, Wierden)
 2. Isabel Bernds, Melanie Weultjes en Hanna Droste (leerlingen van Agnes Booyink, Reutum)
 3. Naomi Snijder, Mikal de Vries en Suus van Hoegee (leerlingen van Typisch Ellie, Heerhugowaard)

Opleiderklassement:

 1. Typeschool Els Bredewoud, Wierden
 2. Ellen Olde Nordkamp, Almelo
 3. Typisch Ellie, Heerhugowaard

Het was een zeer geslaagde dag waarbij wij alle kinderen, ouders en opleiders graag nogmaals willen bedanken voor hun aanwezigheid en inzet!