NK 2019

Op zaterdag 13 april 2019 werd het jaarlijkse NK Typen georganiseerd. Voor de tweede maal in het Polman Stadion van eredivisieclub Heracles in Almelo. Kinderen konden zich individueel of via hun opleider of school aanmelden om kans te maken op een prijs in één in de twee onderdelen: de Nederlandse tekst en de Estafette.

Interinfo, CBT (Centraal Bureau Typevaardigheid) en Uitgeverij Instruct werkten voor deze editie voor de derde keer samen om er een onvergetelijke dag van te maken.

60 Kinderen uit heel Nederland waren rond 9:30 uur aanwezig in Almelo in gezelschap van hun ouders of opleider om zich voor te bereiden op de wedstrijd die om 10:00 uur zou starten. De kinderen konden een half uur intypen. De ouders en opleiders werden in de tussentijd voorzien van koffie en thee in de Businessclub van Heracles en mochten hun kinderen nog even aanmoedigen tijdens de voorbereiding.

De kinderen startten simultaan met een Nederlandse tekst van 10 minuten. Na deze tekst kregen ze even minuten pauze en kwam de tweede Nederlandse tekst van 10 minuten. Het beste resultaat van de twee getypte teksten telde.

 

Na de twee Nederlandse teksten werden de scores van de kinderen door de organisatie gecheckt. Na de Nederlandse teksten was er nog één onderdeel: het estafette-typen. Dit onderdeel is inmiddels een vaste waarde bij het NK en naast erg intensief, ook vooral erg leuk en dynamisch. De kinderen moesten in groepjes van drie, tien minuten lang elke drie minuten en twintig seconden typen en vervolgens het toetsenbord overdragen aan een teamgenoot. De andere twee kinderen konden meekijken om eventuele fouten op te sporen.

Na de estafette was het tijd voor de lunch en de rondleiding. De ene helft van de groep ging eerst lunchen en deed de rondleiding daarna. De andere helft vice versa. Alle kinderen kregen een broodje kroket en iets te drinken tijdens de lunch. Tijdens de lunch kreeg iedereen de mogelijkheid om de calorieën van het broodje er direct weer af te rennen tijdens het voetballen op de (kunst)grasmat van het stadion. Op het veld hebben we na de prijsuitreiking ook nog een mooie groepsfoto gemaakt.

 

 

Hieronder de uitslagen (eventuele fouten zijn al in mindering gebracht):

Nederlandse tekst (tien minuten) tot 13 jaar:

 1. Naomi Snijder, 3800 aanslagen
 2. Evi Blokhorst, 3320 aanslagen
 3. Colin Besselsen en Andy Oghana, 3070 aanslagen (gedeelde derde plek)

 

Nederlandse tekst (tien minuten) 13 tot 18 jaar (twee deelnemers):

 1. Nora Derksen, 4250 aanslagen
 2. Daphne Oudeman, 2470 aanslagen

 

Nederlandse tekst 18 +

 1. Wendy Lempers, 5826 aanslagen.
 2. Yannick Germonpré, 4920 aanslagen.
 3. Danny Devriendt, 4747 aanslagen.

 

Engelse tekst 18+

 1. Yannick Germonpré, 4243 aanslagen
 2. Wendy Lempers, 3861 aanslagen
 3. Danny Devriendt, 3366 aanslagen

 

Estafette Kids:

 1. Colin Besselsen, Noud van Eijk en Maurits Mulderije, 2780 aanslagen (leerlingen van Tesselhof Opleidingen)
 2. Lindy Bendijk, Kina Huisman en Linde Reijmert, 2620 aanslagen (leerlingen van Tesselhof Opleidingen)
 3. Bram Horstink, Raf Ordelmans en Maarten ter Harmsel, 2570 aanslagen (leerlingen van Ravizza Opleidingen en Typeschool Rijssen)

Estafette 18+:

 1. Nederland, 3695 aanslagen
 2. België 1, 3653 aanslagen
 3. België 2, 2812 aanslagen

 

Opleiderklassement (beste 3 leerlingen):

 1. Lianne ten Heggeler, (LtH-opleidingen) 9180 aanslagen
 2. Mariëtte Tesselhof, (Tesselhof Opleidingen) 8850 aanslagen
 3. Ellie Kauw, (Typisch Ellie) 8710 aanslagen

 

 

 

Het was een zeer geslaagde dag waarbij wij alle kinderen, ouders en opleiders graag nogmaals willen bedanken voor hun aanwezigheid en inzet!